Möte med Gatuterapeuten Hasse Arvidsson

Idag träffade vi en av vår stads eldsjälar, Gatuterapeuten Hasse Arvidsson, för att diskutera missbrukspolitik och den sociala utslagning som, på grund av dagens politiska system, tillåts breda ut sig i vårt samhälle. Hasse sliter varje dag med att hjälpa människor som det politiska etablissemanget på olika sätt vänt ryggen. Hemlösa, missbrukare eller utförsäkrade örebroare som får leva med konsekvenserna av politikernas prioriteringar, där det alltid finns pengar för skrytbyggen, jippon eller politikerlöner men sällan en krona över för de som verkligen behöver.

För att kunna förbättra vår stad så krävs det att vi är många som är delaktiga. Politikerna kommer knappast göra det åt oss. Vi är glada över att Hasse är en av de örebroare som velat vara med och diskutera utformningen av vårt valprogram! 

Vi i Örebropartiet menar dock att det krävs mer än bara parlamentariska förslag var fjärde år för att kunna förändra vår stad till det bättre. Vi är intresserade av att se till hur vi kan bedriva politik i vår vardag. Vad kan vi örebroare göra här och nu, utan behöva blanda in politiker som aldrig lyssnar? Går det att förhindra att hemlösa människor fryser ihjäl i Örebro under vintrarna? Går det att förse alla med ett tak över huvudet eller ett mål mat för dagen? Hur kan vi mobilisera och koordinera varandra för att lösa stadens utmaningar? Detta är exempel på den sortens frågor som vi diskuterade inne på Hasses mottagning och som under hösten kommer mynna ut i framtida projekt!

Slut på tjafset raka rör!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter