Örebropartiet ger Lars Ströman svar på tal

Ledarskribenten på Nerikes Allehanda, Lars Ströman, publicerade nyligen en förvirrad text om Örebropartiet. Den kan ni läsa här.
Idag publicerades repliken där Örebropartiet ger Lars Ströman svar på tal

Jag slog i onsdags upp NA för att se om redaktionen publicerat en debattartikel Örebropartiet skickade in för fem veckor sen. Det hade de inte. Istället fanns där en förvirrad ledarsida i vilken Lars Ströman försöker med konststycket att påstå att vi vill införa åsiktsdiktatur i Örebro. Trots att vi samtidigt, enligt honom, inte har några konkreta politiska förslag. 

Den debattartikel NA nu äntligen har publicerat handlar om ett väldigt konkret förslag: halvera politikerlönerna! Det verkar dock vare sig Ströman eller någon annan i det politiska etablissemanget vilja höra talas om. Lars oroar sig över innebörden av "slut på tjafset" och fantiserar ihop paralleller på sitt klassiska tema: Putin och Nordkorea. 

Ströman tror att tjafs och demokrati är samma sak. De ideologiska diskussioner Ströman definierar som tjafs finns dock inte längre i kommunpolitiken. Örebros politiker överger gärna sina ideologiska ståndpunkter för en extra mandatperiod vid makten. Om pengarna ska gå till vård, skola, omsorg eller till politikerlöner på 53000 kronor i månaden tjafsar politikerna inte om. Där är de alla rörande överens. Deras tjafs handlar snarare om vem som ska få sätta sitt namn på skridskotorg. Det är för Ströman inte ett problem att dagens politiker blivit likadana. Problemet verkar istället ligga i att konstatera detta. 

Kommunpolitiken har svävat iväg. Örebropartiet vill ta ner den på jorden igen. Vi är de som reser till krigshärjade länder i Västafrika för att kämpa för demokrati. Vi är de som samlar in över 12000 underskrifter för en kommunal folkomröstning om kollektivtrafiken. Politikerna är de som ignorerar namninsamlingen och istället höjer busspriserna. Det är knappast Örebropartiet som är hotet mot demokratin i Örebro, tvärtom.

Markus Allard, partiledare Örebropartiet

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter