Markus Allard svarar Eva Ejdeholt

Eva Ejdeholt på Nerikes Allehanda har ljugit ihop en krönika angående lördagens aktivitet då vi ställde ut en sandlåda till politikerna. Hennes krönika utgör ett praktexempel på hur lätt det är för journalister att vinkla saker hur de vill och sen hävda att det är sanning. Det är just på grund av sådana som Eva Ejdeholt som vi i Örebropartiet dokumenterar våra aktiviteter. Här följer den replik som vi idag skickade in till Nerikes Allehanda.

I lördags ställde Örebropartiet ut en sandlåda till kommunpolitikerna på storget. Örebro har blivit en kommun där hemtjänstens anställda stressar sönder sig, barn inte får förskoleplatser och örebroare inte har råd att laga sina tänder. Trots det väljer politikerna att lägga 30 miljoner på sig själva och 30 miljoner på onödiga skrytprojekt såsom skridskotorg. Med andra ord är en sandlåda ett mer passande habitat för dessa politiker.

Kommunpolitikerna valde att bemöta kritiken genom att gapa och skrika om hur bra, duktiga och seriösa de tycker att de är. Eva Ejdeholt, från NA, var ditsänd för att dokumentera kritiken mot kommunpolitiken. Hon valde istället att fokusera på annat. 
Som de flesta organisationer har även Örebropartiet presstalespersoner för de aktiviteter vi genomför. Eva ville intervjua Tekla som ansvarade för att dela ut flygblad. Tekla förklarade att det var jag som var pressansvarig för aktiviteten och hänvisade därför till mig. Då bestämde sig Eva för att vårt parti är toppstyrt.

Hennes frågor till mig löd "Är du en diktator?", "Varför är partiet toppstyrt?", "Är ni en oseriös organisation?" Jag började skratta. Jag trodde hon skämtade. Det gjorde hon inte. I efterhand undrar jag om inte hon också borde förlänats hink och spade. Jag bad därför Ante, ansvarig för att filma aktiviteten, dokumentera spektaklet. När Eva upptäckte att hon var med på film lugnade hon ner sig, böt intervjuteknik och frågade varför vi genomförde aktiviteten. Sedan skyndade hon snabbt därifrån. 
Nu har Eva skrivit en krönika. Den handlar inte om kritiken mot kommunpolitiken. Hon spekulerar istället i huruvida vår kamera var ett vapen och menar att det var otrevligt att inte låta henne ta på sig läppglans innan hon hamnade på film. Underligt. En oseriös journalist är en oseriös journalist oavsett om den har läppglans eller inte. 

Tack vare tekniken behöver vi inte förlita oss på etablerade mediekanalers välvilja för att få ut vårt budskap. Filmen går att se på vår hemsida. 

Markus Allard, partiledare Örebropartiet

Vi får se ifall Nerikes Allehanda publicerar vårt svar eller om de väljer att låta Ejdeholts lögner stå oemotsagda. Man kan också fråga sig huruvida hon hade författat en liknande krönika om Socialdemokraterna eller något annat etablerat parti hänvisat till en presstalesman. Hennes agenda lyser igenom.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter