ÖP i ETC Örebro angående preventivmedel

Vi publicerar här den insändare som var med i gårdagens nummer av ETC Örebro, skriven av Tekla Alsbjer kandidat till kommun- och landstingsfullmäktige!

Vid årsskiftet bestämde sig politikerna för att dra in på subventionerade preventivmedel för kvinnor upp till 25 år. 

Preventivmedel är oerhört individanpassat. Det är något politikerna ignorerar, vilket främst drabbar unga tjejer. De som inte har råd med sitt tidigare och fungerande preventivmedel får gå utan eller använda ett preparat som de mår dåligt av.

Depression, veckor av menstruation och gallsten är några av de biverkningar många tjejer fått genomlida på grund av politikernas samvetslösa prioriteringar. Samtidigt plockar politikerna ut löner och arvoden som kostar samhället miljoner, vilket de anser vara viktigare än att unga kvinnor ska få sina behov tillgodosedda. 

Örebropartiet sätter jämställdhet och folkhälsa före politikerlöner. Vi är de enda, även sett till partier som måste hävda sin feminism, som vill att preventivmedel ska vara skattefinansierade för alla kvinnor oavsett ålder. Gynna jämställdheten i länet på riktigt, rösta på Örebropartiet till kommun- och landsting!

Tekla Alsbjer, kommun- och landstingskandidat Örebropartiet

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter