Kommunen skär ner 100 miljoner inom äldreomsorgen - lägger istället 57 miljoner på lyxkonferens

NA rapporterar idag att Örebro kommun slösat bort 57,4 miljoner på konferenser under 2015. Samma år beslutade politikerna i kommunen att man skulle skära ner 100 miljoner inom äldreomsorgen

Till och med politikerna kan räkna ut vad det innebär att ta 100 miljoner kronor från en redan hårt ansatt äldreomsorg. Resultatet är katastrof. Som om våra äldre inte fått utstå tillräckligt vid här laget? Politikerna tycker inte det räcker, de gamla ska få det ännu sämre. Längre väntan på toalettbesök, på att få duscha, på att få känna sig som en jävla människa! De redan hårt stressade sköterskorna kommer få stressa ännu mer och kvaliteten kommer bli sämre. 
Det politiska etablissemanget motiverar sina prioriteringar med att de är nödvändiga, att det inte finns några pengar kvar varpå de backas upp av sina vänner på ledarsidorna. Är det inte underligt att man måste skära ned 100 miljoner inom Örebros äldreomsorg samtidigt som man lägger 57 miljoner på konferenser, 30 miljoner på politikerlöner och arvoden och utöver det 30 miljoner på flopp-projekt såsom "skridskotorg"? Kostnaden för dessa skrytprojekt och konferensjippon samt en halvering av politikerlöner och arvodesutgifter (som vi vill genomföra) skulle generera 102 miljoner skattekronor till kommunen. Det är inte underligt att politikerna prioriterar som de gör. De lever i en annan vardag och verklighet långt bortom vår egen. Vi i Örebropartiet är trötta och förbannade på detta ständiga rofferi av våra resurser. Vi behöver en politisk helomvändning där vi sätter FOLKET FÖRST! Svårare än så ska det inte vara. 

Örebropartiet - partiet nära dig!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter