Politikerna höjer sina löner igen!

Statsminister Stefan Löfven (2016) Statsminister Stefan Löfven (2016)

Statsrådsarvodesnämnden meddelade idag att ministrarnas löner kommer höjas ytterligare. Framöver blir statsministerns arvode 164 000 kronor i månaden. De andra statsråden kommer tjäna 130 000 kronor i månaden. Samtidigt fortsätter det politiska etablissemanget att driva igenom nedskärningar och privatiseringar i hela Sverige. Örebropartiet är fortsatt det enda partiet i landet som driver på för att sänka samtliga politikerlöner till 25 000 kronor i månaden.

Det är orimligt, omoraliskt och opatriotiskt att lyfta ut så höga politikerlöner när svenskar tvingas vända på kronorna för att få det att gå ihop. Det rimmar väldigt illa med snacket om att de här politikerna skulle vara några slags "folkets representanter" när deras vardag och verklighet ser så radikalt annorlunda ut jämfört med den hos dem de påstår sig representera. Med den här sortens politikerprivilegier kommer vi aldrig få en politik av och för folket! Ska man bedriva politik ska man inte göra det för sin egen vinnings skull, man ska göra det för man brinner för Sverige annars har man inte där att göra! - Markus Allard, Partiledare Örebropartiet. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter