Kommunpolitikern fifflade till sig 348 000 kronor - Döms för 195 fall av grovt bedrägeri men undkommer fängelse!

En av de politiker som Örebropartiet konfronterade för två år sedan har nu dömts för 195 fall av grovt bedrägeri, han undkommer dock minimistraffet fängelse i sex månader.

För två år sedan genomförde Örebropartiet en rundringning till flertalet av de 38 politiker, från kommunfullmäktiges samtliga åtta partier, som hade fifflat till sig skattepengar i varierande storlek.

Resultatet kan man se i filmen nedan.

Den politiker som - genom att behöva bryta mot regelverket - lyckades fiffla till sig mest skattepengar var moderaten Lars Askling.

Askling begärde ut 348 000 kronor i förlorad arbetsinkomst, trots att han var pensionär och därmed inte hade någon förlorad arbetsinkomst.

Han har senare uppgett att han trodde att inte begick något fel eftersom kommunen - utan vidare kontroll - betalade ut ersättningen till honom.

När Askling konfronterades av Örebropartiet sa han att han inte märkte att han fick in pengarna på kontot (närmare 100 000 kronor extra per år).

Efter mycket om och men har Askling nu dömts för 195 fall av grovt bedrägeri. Minimistraffet för grovt bedrägeri är för vanliga svenskar sex månaders fängelse men av någon anledning väljer tingsrätten att döma annorlunda när det gäller kommunpolitikern Lars Askling. Han döms istället till villkorlig dom och 80 dagsböter.

Vi i Örebropartiet tycker att det daltas för mycket med politikereliten. Vilken örebroare tror på fullaste allvar att han eller hon undkommit ministraffet för grovt bedrägeri om man fifflat till sig 348 000 kronor från sin arbetsplats?

Politikerna och etablissemanget må hålla ryggen på varandra men vi är Örebropartiet! Vi för istället en politik som sätter FOLKET FÖRST!

Sänk politikerlönerna till 25 000 kronor!
Sätt politikernas ersättningar i nivå med a-kassan!
Straffa politiker efter samma straffskala som oss övriga samhällsmedborgare!


- Partiet nära dig

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter