Allard och Springare toppar listorna till region- och kommunfullmäktige 2018

Örebropartiet har under lördagen 17 mars haft sin valkonferens där man spikade sina listor inför kommunvalet i Örebro samt regionvalet i Örebro län.

Peter Springare, 61, står på första plats på Örebropartiets lista till regionfullmäktige, följd av partiledaren Markus Allard, 28, på andra plats.

Markus Allard står på första plats på Örebropartiets lista till kommunfullmäktige, följd av Peter Springare på andra plats.

Totalt är det elva kandidater som Örebropartiet ställer upp med till kommun- och regionfullmäktige.

– Jag har länge torgfört kritik mot den förda politiken som förs av dagens etablerade partier. Att nu själv få möjligheten att kunna påverka och utmana makten från ett relativt nystartat parti som bygger från grunden och inte är en del av politikerbubblan, känns väldigt bra, säger Peter Springare, Örebropartiets förstanamn till Regionfullmäktige.

Örebropartiet definierar sig varken som vänster eller höger, partiets syfte är att ta ner politiken på jorden igen och driver bland annat frågorna om att införa avgiftsfri tandvård för samtliga i Örebro län samt sänka politikerlönerna till 30 000 kronor.

I kommunvalet 2014 fick partiet 1,14 procent av rösterna efter drygt tre månaders kampanjande.

– Vi har som huvudsyfte att motverka den politiska korruptionen så att fokus kan utgå från folkets behov istället för politikernas egna lilla värd. Vi kämpar därför mot mäktiga intressen som till varje pris vill tysta eller svartmåla oss som parti. Springare är stryktålig och ingen man sätter sig på i första taget, han är därför ett perfekt virke för vårt partibygge dit vi drar människor från väldigt olika bakgrunder men som har den gemensamma nämnaren att man vill ta ner politiken på jorden igen, säger Markus Allard, partiledare och Örebropartiets förstanamn till kommunfullmäktige.  

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter