Örebro kommun köpte tjänster av KD-topp - För mångmiljonbelopp

Örebro kommun har under senaste tiden spenderat över 16 miljoner kronor på boenden åt ensamkommande. Av dessa miljoner har mer än en tredjedel av beloppet gått till kommunpolitikern Anders Hagströms (KD) bolag.

Hagström sitter inte bara med i den styrande S+C+KD-koalitionen i Örebro kommun. Han äger också hotell och vandrarhem samtidigt som han sitter i vuxen- och arbetsmarknadsnämnden som ansvarar för försörjningsstöd, integration och kommunens flyktingmottagande. Det rapporterar SVT.

Hagström har tillsammans med sina politikervänner använt skattebetalarnas pengar för att köpa tjänster av Hagströms egna bolag. Över 7 miljoner kronor har transfererats från kommunen till hans företag.

Vi i Örebropartiet är förstås förbannade, men inte förvånade.

Vi vet att det för det första går att hitta billigare boendelösningar för migranter som ombesörjs med kommunens skattemedel. Detta är en fråga Örebropartiet driver och som vi kommer gå in mer grundligt på i vårt valprogram. Vi vill skära ner i denna budgetpost till förmån för en mer omfattande välfärdssatsning inom vård, skola och omsorg.

Anledningen till varför politikerna hittills inte sett över billigare boendealternativ är tämligen uppenbart, de tjänar på den rådande politiken - rent personligt. Det är en kassako för många politiker, det gäller inte bara Anders Hagström (KD). Hans politikervän Yusuf Abdow (S) - som nyligen avgick när det visade sig att han glömt betala en halv miljon i skatt och arbetsgivaravgifter - driver ett tolkföretag, en mycket lukrativ bransch i följderna av de etablerade partiernas förda migrations och integrationspolitik.

Den förda migrations- och integrationspolitiken gifter sig väl med den rådande politikerkorruptionen. De gamla partierna är nedlusade av detta fenomen. Inom kort kommer vi få höra hur de "inget visste", men vi vet alla att de haft full kännedom om detta. De kommer fortsätta med den här sortens tilltag tills vi stoppar dem.

Politiken har svävat iväg - vi tar ner den på jorden igen!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter