ÖREBROPARTIET AVSLÖJAR: Ansvarig regionpolitiker sitter i styrelse för riskkapitalbolag

Karin Sundin (S) är ansvarig regionpolitiker för hälso- och sjukvårdsfrågor i Örebro län. Hon är väldigt positiv till att regionen nu tecknat ännu ett avtal med riskkapitalbolaget Capio, gällande barn och ungdomspsykiatrin. Inte så konstigt kanske, med tanke på att hon själv är ledamot i samma riskkapitalbolag.

Förra veckan rapporterade SVT Örebro att kommunen köper tjänster av KD-toppen Anders Hagström för mångmiljonbelopp. Hagström är ordförande i den nämnd som fattar beslut i frågor gällande försörjningsstöd, integration och flyktingmottagande.
Sammanlagt har hans nämnd fattat beslut om att transferera 7 miljoner kronor, av skattebetalarnas pengar, till hans egna bolag som bedriver boende för ensamkommande.

Mer om det här.

Nu kan Örebropartiet avslöja ännu en korruptionsskandal

Under gårdagen onsdagen 18 april rapporterade SVT Örebro att politikerna strypt resurserna till barn och ungdomspsykiatrin så mycket att väntetiderna blivit 2 år långa. Politikernas lösningar har då varit att teckna ett avtal med det privata riskkapitalbolaget Capio.

Dessvärre har det inte resulterat i fler resurser till själva verksamheten. Istället  har personalen, på grund av de dåliga arbetsvillkoren i regionen, nu sökt sig till Capio.

Skillnaden mot den tidigare katastrofala situationen är således att ett privatbolag nu getts möjligheten att tjäna mångmiljonbelopp på skattemedlen som kommer strömma in i verksamheten. Varför skulle politiker vilja fatta den typen av beslut?

Så här kommentar Karin Sundin (S), ansvarig för hälso- och sjukvårdsfrågor i regionen, beslutet:

– Det innebär att Capio får en flygande start, och snabbt komma igång med att göra utredningar. Det är bra, säger Karin Sundin, (S) regionråd med fokus på hälso- och sjukvårdsfrågor, till SVT Örebro.

Något som SVT missat är att Karin Sundin (S) inte enbart är ansvarig för hälso- och sjukvårdsfrågor - hon är också styrelseledamot för just Capio, något som framgår av Örebropartiets granskning.

Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro, tycker inte det är problematiskt att hans politikerkollegor ständigt ertappas med att sitta på dubbla stolar. 

– Att man skulle behöva kliva av politiska uppdrag bara för att gör affärer med kommunen vore en orimlig slutsats att dra, säger Kenneth Nilsson till SVT Örebro. 

Politiken har svävat iväg. Örebropartiet tar ner den på jorden igen. 

Hjälp oss  att bekämpa korruptionsrötan i offentlig sektor. Sprid artikeln och se till att alla du känner lägger sin röst på ÖP till kommun- och regionvalen i höst!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter