Örebros politiker höjer sina löner IGEN! 12 000 kronors ökning i månadslön på bara 5 år

ÖREBRO Så var det dags igen för politikerna att höja sina höga arvoden och löner till nya orimliga nivåer. Denna gång höjs det med hela 10 procent, vilket är den högsta höjningen i Örebro någonsin. Sedan 2014 har politikernas månadslöner höjts med 12 000 kronor. Örebropartiet står fast vid att politikerlönerna ska sänkas till 30 000 kronor i månaden!

Kommunalrådens löner höjs från 59 455 kronor upp till 65 455 kronor, en höjning med 6000 kronor. Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson får sin lön höjd från 65 455 kronor upp till 72 000 kronor, en höjning på närmare 7000 kronor.

Sedan 2014 har politikerna höjt sina månadslöner från 53 000 kronor till nu 65 000 kronor. Det är 12 000 kronors ökning i månadslön på bara 5 år.

Socialdemokraterna och Moderaterna är rörande överens om att de behöver höjda löner, men kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson vill inte att det ska bli en offentlig diskussion av att han kommer höja sin egna lön på skattebetalarnas bekostnad.

–Det finns inget att vinna på att ta en offentlig diskussion om våra arvoden just nu, säger Kenneth Nilsson (S) till Nerikes Allehanda.

Örebropartiet tycker tvärtom, det finns mycket att vinna på att ha en offentlig diskussion om politikernas arvoden som fortsätter att höjas i ett läge då samma politiker genomför nedskärningar inom vård, skola och omsorg.

För oss är prioriteringen solklar, politikerlönerna ska sänkas till 30 000 kronor i månaden.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter