Springare: Så kan kommunen avlasta polisen

Med anledning av de senaste morden i Vivalla, där de misstänka bland annat utgörs av en återvändande IS-terrorist och en femtonårig pojke, skriver Örebropartiets kandidat Peter Springare om behovet av mer polisiär kärnverksamhet och hur kommunen kan bidra till det. 

På Nerikes Allehanda skriver Peter Springare om behovat polisiär kärnverksamhet och hur kommunen kan understödja polisen i sitt arbete. 

"Polisen måste få ökat fokus på kärnverksamheten. Det kommunen kan göra är bland annat att avlasta polisen med administrativt arbete samt med ordningsvakter som kan ta över mycket av det som polisen idag tvingas syssla med. Detta är något vi i Örebropartiet förespråkar och något vi är beredda att driva igenom tillsammans med alla partier som håller med oss i sak."

Läs Peter Springares debattartikel här.

Markus Allard och Peter Springare har också fått en debattartikel publicerad på Nyheter Idag, där en rad åtgärder föreslås för att understödja polisen och motverka kriminalitet och växande islamism. 

Läs den debattartikeln här. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter