Valspurt: Attackerna mot oss trappas upp!

Under lördagen har Nerikes Allehanda publicerat ett angrepp mot oss och vår kommun- och regionfullmäktigekandidat Peter Springare. Det är inte vem som helst som skrivit och publicerat texten, det är tidningens ansvariga utgivare Anders Nilsson som går till fullkomligt frontalangrepp mot oss och påstår att vi utgör ett hot mot demokratin. Anledning? Våra valaffischer...

Det är valspurt och av väljares reaktioner att döma ser det ut att gå ganska bra för Örebropartiet i kommande kommun- och regionval.

Detta oroar lokala makthavare. Mycket talar för att partierna och media kommer att trappa upp sina attacker mot oss under de kommande dagarna.

Under lördagen har Nerikes Allehanda publicerat ett angrepp mot oss och vår kommun- och regionfullmäktigekandidat Peter Springare. Det är inte vem som helst som skrivit och publicerat texten, det är tidningens ansvariga utgivare Anders Nilsson som går till fullkomligt frontalangrepp mot oss och påstår att vi utgör ett hot mot demokratin. Anledning? Våra valaffischer...

Så här kommenterar Markus Allard det hela.

"Ny dag i valspurten och som väntat agerar lokal media på följande vis!

Idag kan vi läsa om hur vårt lokala Örebroparti, som fick 1 procent i senaste kommunvalet, riskerar att omstöpa hela demokratin i dess grundvalar och spä på politikerföraktet. Varför?

Har Örebropartiet försökt inskränka grundlagen och försvåra arbetet för regimkritiska journalister? Har vi sagt oss vara villiga att delta i isoleringen och mobbningen av ett riksdagsparti som samlar närmare en femtedel av väljaropinionens stöd? Har vi höjt våra månadslöner med 12 000 kronor extra inom loppet av fyra år, samtidigt som vi spenderar miljardbelopp på skrytbyggen, jippon och onödigheter medan vi konsekvent nedprioriterat välfärdens kärnområden?

NEJ! Det är vad de andra partierna gjort. Örebropartiet är mycket värre de har nämligen:

Haft mage att deltaga i val, bedriva opinionsbildning och kritisera de andra partierna som gjort det ovanstående.

Detta har dessutom framkallat sympatier inom valboskapen. Denna pöbel kan nu HJÄRNTVÄTTAS till att rösta på ett alternativ som de anser har både en och två poänger i sin politik och sitt budskap. Ja, sannerligen ett hot mot den svenska demokratin. Anders Nilssons favoritpartier riskerar ju att tappa röster",
skriver Markus Allard, partiledare för Örebropartiet.

Vi från Örebropartiet tycker det är synd att lokal media varit så ointresserade av att skriva om våra politiska förslag. Det är synd att det demokratiska samtalet sjunkit till en nivå där det bara är affischer, uttalanden eller aktioner som anses vara intressant i en valrörelse.

Vi har sedan länge vant oss vid att vi inte kan förlita oss på lokalmedia för att nå ut med att vi finns och vad vi tycker. Vi jobbar därför hårt på att nå samtliga väljare, men det är inte lätt för ett litet parti som oss att klara det. Inte heller blir det lättare när stora tidningsredaktioner och partier målar ut oss som hot mot demokratin, istället för att kritisera vår sakpolitik. Det är faktiskt helt vansinnigt om man ställer angreppen i relation till vår ringa storlek.

Vi kommer troligtvis se fler attacker mot vårt parti inom de kommande dagarna.

Frågan är varför det blivit så viktigt att göra detta nu, kanske är det en indikator på att vi rör oss framåt och att det även börjar kännas av hos de andra partierna och inne på de lokala redaktionerna?

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter