Lyssna på HELA debatten mellan Allard (ÖP) och Bondesson (KD)

Markus Allard debatterade mot Lennart Bondesson (KD) i P4 Örebro om huruvida man bör spendera en halv miljard av örebroarnas skattemedel på välfärd eller skrytbyggen. Välfärd, tycker vi i Örebropartiet. Skrytbyggen, tycker Bondesson. Du kan lyssna på hela debatten här.

Örebropartiet vill ta ner politiken på jorden igen. Vi är trötta på att kommunpolitikerna spenderar miljardbelopp på skrytbyggen, utsvävande konstprojekt och rena onödigheter samtidigt som undersköterskor bränner ut sig och äldre örebroare vanvårdas på grund av underbemanningen inom äldreomsorgen.

Plåtäpplen, däckankor, skridskotorg, rosa gator, blåa gator, avstängda gator, höjda politikerlöner och ett kulturkvarter för en halv miljard. Listan kan göras lång på vansinnesprioriteringarna. För lång.

Örebropartiet anklagas av Bondesson för att vara populister, inte ha genomtänkta förslag eller ha kommit någon vart på fyra år. Han ljuger också om att vi skrivit 1000 lärare på våra affischer, det är förstås 900 lärare som åsyftas när det gäller vad kulturkvarterskostnaden kunde användas till. 

Vi i Örebropartiet kommer givetvis att presentera ett budgetförslag framåt hösten i likhet med de övriga partierna. Tar vi mandat kommer vi också ha samma möjligheter att tillgå de uppgifter som i dagsläget undanhålls av tjänstemän inom regionen och vissa kommuner, trots offentlighetsprincipen.

När P4 Örebro lägger ut sin version av debatten kan vi länka till den här. Det kan vara intressant för väljare att jämföra de båda versionerna av debatten. 

Här är en länk till hela debatten. 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter