Tack vare Moderaternas hjälp kunde S, C och KD få igenom sina nedskärningar på färdtjänsten och äldres servicetjänster. Vi föreslog flera andra besparingsalternativ, men bemöttes med beskyllningar om populism.

Läs hela inlägget »

Trots att många politiker hävdar att man är motståndare till att låta islamister bedriva skol- och förskoleverksamhet väljer man ändå att rösta ner Örebropartiets yrkanden som syftar till att stänga ner dessa verksamheter. Se ett längre utdrag från debatten i KF samt läs vårt förslag.

Läs hela inlägget »

Genom att få till en återremiss lyckades vi mindre partier i KF skjuta upp styret (och Moderaternas) planer på att skära ner i färdtjänsten. Här kan du läsa om vad som hände samt se anförandet av Markus Allard som blivit viralt och nu setts av över 1,3 miljoner svenskar.

Läs hela inlägget »

Örebropartiet föreslår i vår skuggbudget 200 miljoner mer till välfärden än de styrande partierna. Satsningarna finansieras genom omprioriteringar inom rådande skatteram. Örebropartiet sätter folket först! Läs hela budgeten, eller sammanfattningen av den, här!

Läs hela inlägget »

Örebropartiet var det enda partiet i kommunfullmäktige som röstade för att stoppa byggnationen av vansinnesprojektet Kulturkvarteret. Läs om hur tjänstemän och politiker saboterade vårt försök att stoppa byggnationen.

Läs hela inlägget »